Alles voor de fysiotherapeut | Een defect? Meld je hier | contact opnemen: Doe je hier

Nieuws Meer dan 50 jaar Behandelbanken bij Electro Medico

Al jaren lang uw leverancier

Rob Fruman vertelt over de ontwikkeling van de behandelbank bij Electro Medico.

In 1965 werden in samenwerking met Wesseling, Paramedi en Electro Medico de eerste behandelbanken ontworpen. Tegenwoordig is Wesseling een toonaangevende fabricant op het gebied van behandelbanken.

Na ongeveer 10 jaar is door een samenwerking tussen de therapeut Carl Larson en Electro Medico een nieuw verbeterd concept ontworpen. Onderdelen hiervan zijn de gasveer, zelfsmerende lagers en het hout van het bovenblad werd vervangen door multiplex i.p.v. spaanplaat. Tevens werd de PLI functie geïntroduceerd. Deze ontwikkelingen kwamen voort uit praktische problemen die toen ondervonden werden.

Dit concept werd verder uitgebouwd tot de nog steeds bestaande Eco-Line behandelbanken van Wesseling. Deze waren vroeger hydraulisch in hoogte verstelbaar, tegenwoordig is dit elektrisch.

Zo’n 12 jaar geleden heeft Electro Medico de behandelbanken van het Thaise Metron geïntroduceerd. Deze behandelbank was innovatief doordat de kwaliteit gelijk bleef aan het huidige aanbod, maar de prijs daalde.

De laatste 4 jaar bieden we Elmed behandelbanken uit Polen aan, een van de grootste fabrikanten inzage behandelbanken op het moment. Deze staan bekend om een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De ontwikkeling blijft doorgaan!